✨21 april ceremonie met yoga, cacao, ademwerk & klank ✨

Psoas massage release

Bij deze massage word je rug en buik rustig gemasseerd, maar stevig en diep dat kan bij het buikgebied een wat weeïg gevoel geven.
Daarnaast kan psoas massage verlichting geven bij onderrug klachten, want als deze spier gespannen is kan hij je rug hol trekken. Ook bij SI-klachten – als het een van de gewrichten tussen je bekkenbot en je heiligbeen teveel speling heeft of op slot zit – kan het zijn dat een van je twee psoas spieren – meestal degene die kruislings zit – je rug scheef trekt. Ook de aanhechting van de psoas spier aan de binnenkant van de femur (bovenbeen bot) zal gemasseerd worden. Waar nodig zal ook cupping worden ingezet.

 

Psoas "De spier van de ziel" 
De Psoas, of Iliopsoas, is een grote spier(groep), die je romp met je benen verbindt. Hij loopt van de onderkant van de wervelkolom naar de bovenkant van je dijbenen. Anatomisch gezien heeft deze spier zeer veel functies. Door de psoas kun je je heupen buigen, je romp voorover buigen of je benen op trekken als je ligt. Het is de grote motor achter lopen. Als de psoas niet zacht en ontspannen is kunnen er allerlei klachten ontstaan zoals; pijn in de onderrug, stijfheid, buikpijn, darmklachten, geblokkeerde ademhaling en nog meer. Door bijvoorbeeld veelal in dezelfde houding te zitten maar ook door het trainen van je buikspieren kan psoas verkorten waardoor er extra spanning op de onderrug en de ingewanden kan ontstaan. Het is belangrijk dat de psoas niet te kort wordt maar weer lengte krijgt.

Naast deze belangrijke anatomische functies komt de psoas ook als eerste in actie bij een fight-, flight- of freeze reactie. De psoas reageert fysiek op stress: hij spant aan. De psoas wordt ook wel 'de spier van de ziel genoemd'. Vaak zien we bij een massage van de psoas dat er emoties loskomen. Dat hou je allemaal daar vast, diep in je buik. Door massage kun je je psoas spier lang,ontspannen en zacht houden waarmee je fysieke en emotionele klachten voor kunt zijn of kunt verhelpen.

 

Wendy's massagepraktijk in Zwolle, cupping massage Zwolle, cupping Zwolle, intuïtieve massage, psoas massage release Zwolle en ademsessies/ breathwork Zwolle

Intuïtieve healing massage

Intuïtieve massage

Intuïtieve (cupping) massage & breathwork behandeling

Cupping massage

Psoas massage release

Intuïtieve ademsessie