Cupping massage is een behandeling aangeboden in mijn praktijk, waarbij ik een holistische visie hanteer. De behandeling begint altijd met een stevige massage, gevolgd door twee cuppingmethoden: dynamisch cupping (heen en weer) voor verklevingen en het vastzetten van cups op vastzittende knopen. Cupping is een krachtige zuigtechniek die de huid vacuüm zuigt, waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd.
Hier zijn de belangrijkste punten:

1. Bevordering van de doorbloeding: Door het vacuüm dat wordt gecreëerd door de cups, wordt de doorbloeding van de huid en de onderliggende spieren gestimuleerd. Dit kan helpen bij het verlichten van spierspanning en het versnellen van het genezingsproces.
2. Verlichting van spierspanning: De zuigkracht van de cups kan diepe weefsels bereiken en vastzittende spieren losmaken. Dit kan helpen bij het verminderen van pijn en het verbeteren van de flexibiliteit.
3. Ontgifting: Cupping kan helpen bij het vrijmaken van toxines en afvalstoffen die diep in het lichaam vastzitten. Dit kan leiden tot een algehele verbetering van de gezondheid en het welzijn.

Het klopt dat cupping massage soms blauwe plekken kan veroorzaken, vooral op plaatsen waar de bloedcirculatie minder optimaal is of waar zich stagnaties in de energiestroom bevinden. Deze blauwe plekken, bekend als “cupping marks”, duiden op een verbeterde bloedcirculatie en de vrijmaking van toxines uit het lichaam. Ze verdwijnen meestal binnen enkele dagen tot een week.

Cupping - intuïtieve healing massage - holistische massage- energetische hoofdhuidmassage - gezichtsmassage - psoas massage release - hotstone massage - sportmassage - klassieke massage