• Maak kennis met de Sensitieve healing massage van € 120,- nu ter kennismaking € 100,-
  • * deze behandeling duurt 120 minuten

Wat is cupping massage?

Dat is een behandelwijze die afstamt uit de traditionele Chinese geneeskunde. Tijdens de behandeling worden er kunststof cups of je lichaam geplaatst die met een pomp vacuüm worden getrokken. Na het plaatsen van de cups, ervaar je meestal een strak gevoel onder het gebied van de cup.

Dit zorgt ervoor dat de doorbloeding van de huid en spieren bevorderd wordt, waardoor de afvalstoffen het lichaam verlaten.

Bij een cupping massage kun je ook de huid, weefsel en spieren omhoog trekken.

Na een cupping massage kan je huid tijdelijk rood, blauw of paars verkleuren. De duur van de verkleuring van de huid kan variëren van enkele dagen tot enkele weken, maar is zelden pijnlijk. Zodra de verkleuring is opgeklaard, kan je weer opnieuw ge-cupped worden.

Waar is cupping massage nog meer goed voor?

1.Bij blokkades in de energiedoorstroming. Met een cupping massage wordt de blokkade opgeheven, zodat de energie weer vrijkomt.

2.Bindweefselverklevingen worden losgemaakt.

3.Bij triggerpointbehandelingen kan de cup gebruikt worden om het bindweefsel los te maken of de cup even op de triggerpoint te plaatsen.

4.Bij cellulitis. Bij een slechte doorbloeding ontstaan op verschillende plaatsen in het lichaam ophopingen van vocht en afvalstoffen. Als de afvoer van het lymfevocht stagneert, blijven de afvalstoffen te lang zitten. Ze kunnen een dikke brij vormen, met als gevolg dat deze tussen de vetcellen blijft zitten. Door de cups over de huid te bewegen, trek je de verklevingen(cellulitis) van de huidlagen (bindweefsel) van elkaar.

De bloedcirculatie wordt gestimuleerd, wat weer als gevolg heeft dat de vetcellen (bobbeltjes) beter afgevoerd worden naar de lymfeklieren. Spieren krijgen meer zuurstof. Pijn wordt minder en de huid steviger en strakker. Het is aan te raden de behandeling een aantal keren te herhalen voor een beter resultaat.

Een veelgestelde vraag; Klopt het dat ik na het cuppen blauwe plekken krijg?  

Het klopt inderdaad dat je in het begin van de behandeling behoorlijk last kunt krijgen van blauwe plekken. De cups masseren tot diep in de huid en gaan de strijd aan met de verklevingen die diep onder de huid zitten. De huid kan direct na de behandeling dan ook rood en gevoelig zijn. In de meeste gevallen neemt dit al na een aantal behandelingen af maar sommige dames  houden hier langer last van. Zorg dat je tussen de behandelingen de huid voldoende rust gunt en dat je voldoende water drinkt om alle afvalstoffen af te voeren. Vooral na het cuppen veel drinken. Wel volhouden want het is ook een teken dat er van binnen wat gebeurt

 

www.cuppingzwolle.nl

Wendy's massagepraktijk Zwolle / Westenholte/Stadshagen /cupping 

> cupping, Lomi Lomi, hot stone massage, hoofdhuidmassage, gezichtsmassage, energetische massage & ontspanningsmassage