Intuïtieve ademsessie  

Bij deze intuïtieve breathwork sessie wordt de adem sessie aangepast op wat voor jou op dat moment nodig is. Vooraf aan de sessie hebben we een intake en zetten we een intentie waaraan je wil werken of wat je wil manifesteren.

Een intentie zetten, is duidelijk aangeven wat je wilt manifesteren of hoe je zou willen dat iets verloopt

Wat is breathwork en wat doet het?Breathwork is een krachtige ademhalingsmethode die bijdraagt aan zowel fysiek, mentaal-emotioneel als spiritueel welzijn. Het is een specifieke vorm van verbonden ademwerk die kan helpen om negatieve patronen en overtuigingen te transformeren. Door de ‘verbonden’ manier van ademen krijg je toegang tot (onbewust) emotionele en fysieke trauma's die in je lichaam liggen opgeslagen, en krijg je de mogelijkheid deze te integreren.

Tijdens een ademsessie kun je 3 niveaus ervaren. Elke sessie is uniek en kan enorm verschillen in de beleving.

Fysieke waarneming Op dit niveau doorbreek je de beperkte ademhalingspatronen en leer je effectiever en gemakkelijker te ademen. Daardoor krijg je meer energie en versterk je het herstellend vermogen van je lichaam. De eerste fase is helemaal gericht op het openen en verbinden van de adem. Dit betekent dat je in een constant en regelmatig ritme in je buik en borst gaat ademen zonder pauzes tussen de in - en uitademing, zodat adempatronen als gevolg van vastzittende emoties en trauma’s doorbroken worden.

Mentale waarneming Op dit niveau worden mentale en emotionele blokkades opgeruimd.
De overtuigingen zitten vast tot op celniveau en zijn overgenomen vanuit onze familielijn en ervaringen uit het verleden. Door de ademhaling steeds meer te verdiepen en te verruimen ontstaat er meer rust, ruimte en helderheid in het nu, los van je verleden. Dit brengt je vervolgens op het derde niveau.

Spirituele waarneming Op dit niveau kom je in aanraking met je ware kern, wie je bent zonder alle patronen en mechanismen. Het verleden is langzaam opgeruimd, lichaam en geest gereinigd en een diepere overgave en rust wordt ervaren. Dit lijkt op een intense meditatieve staat.

Wat je (onder meer) kunt ervaren tijdens een sessie zijn trillingen en schokken in je lichaam, tintelingen door je lijf, ineens heel koud of warm, emoties die loskomen, inzichten, visioenen of in een diepe trance (bliss) raken. Wees hier niet bang voor het is heel normaal dat dit gebeurd.

Ondersteuning middels lichaamswerk

Tijdens de ademsessie kan de psoas massage release & chakrahealing ingezet worden als ondersteuning
vastzittende emoties/ trauma's te doorbreken.  
Lees hier over meer onder het kopje psoas massage release https://www.zenbywendy.nl/psoas-massage-release. Dit kan in overleg gecombineerd worden met een chakra healing.

Chakra healing is het balanceren van de chakra’s, hierdoor wordt verstoorde energie weggenomen en worden het lichaam, de geest en de energieën in en rond ons terug in balans gebracht. Chakra healing is geen medicijn op zich, maar het leidt naar inzicht, bewustzijn en het leren luisteren naar je lichaam en geest. 

Cacao ceremonie - EEN REIS DIEP IN JE HART
Een cacao ceremonie is een emotionele en zintuiglijke ervaring. Het nodigt je uit om contact te maken met je diepste wezen en de kern van je hart. 

Theobroma cacao (vertaald als food of the gods) is een heilige plant die wordt gebruikt voor spirituele, medicinale en ceremoniële doeleinden in inheemse culturen van Zuid-Amerika.

Deze Cacao is een zacht maar toch krachtig medicijn wat je de mogelijkheid geeft om je hart te openen en healing te vinden op verschillende niveaus. De actieve ingrediënten van Cacao werken sterk op het hart chakra, brengen ons terug naar een natuurlijke staat van voelen, uit het hoofd, en verbind ons intuïtief met moeder aarde. 

Door de euforie-inducerende bestanddelen kunnen emoties loskomen en weer gaan stromen. Je kan een hoge mate van blijdschap voelen en een verhoogde gevoeligheid van de zintuigen. Rauwe cacao bevat een sterke dosis mineralen en voedingsstoffen die helpen het lichaam te helen.

Kort samengevat: 
💫 Het is een natuurlijke hartopener
💫 PEA (fenylethylamine) zorgt voor een euforisch gevoel van plezier en vreugde
💫 Serotonine is verantwoordelijk voor geluk in het algemeen
💫 Oxytocine zorgt voor een diepe band met jezelf, je lichaam en alles om je heen
💫 Magnesium ontspant de spieren en verhoogt de bloedcirculatie om je hart te openen
💫 Theobromine stimuleert je zintuigen en verscherpt je focus

Wat doet de blauwe Lotus tinctuur voor je?
Bij het cacao drinken is het mogelijk paar druppels blauwe Lotus tinctuur toe te voegen aan de cacao (+ € 5,- voor 2 personen) 

Blauwe lotus (Nymphaea caerulea) is ook bekend als de Heilige Lelie van de Nijl. Deze Blue Lotus Tincture produceert milde psychoactieve effecten die een dromerig euforie gevoel, rust en een gevoel van aangename warmte kunnen geven


 💊Contra- indicaties cacao: 

De enige contra-indicaties zijn een hoge bloeddruk en hartproblemen en het gebruik van SSRI-medicatie(bijvoorbeeld anti-depressiva en slaapmedicatie).

Ook belangrijk om te weten!

2 uur van tevoren niet eten en geen cafeïne houdende dranken, zodat de cacao goed kan worden opgenomen door je lichaam. 

💊Contra-indicaties ademsessie: 

 • Hart- en vaatziekten
 • Hoge bloeddruk
 • Psychische aandoeningen zoals borderline, schizofrenie, (aanleg voor) psychose etc.
 • Recente operaties
 • Fysieke verwondingen inclusief botbreuken of gewrichten uit de kom
 • Infectieziekten en besmettelijke ziekten
 • Glaucoom
 • Loslatend netvlies of andere netvliesproblemen
 • Epilepsie
 • Osteoporose
 • Astma
 • Zwangerschap
 • Actieve drugs- of alcoholverslaving

Hierbij is ook het advies net als bij de cacao ceremonie 2 uur van te voren niets eten. Wendy's massagepraktijk voor cupping, intuïtieve healing massages, hotstone massage, chakra healing, energetische hoofdhuidmassage, gezichtsmassage en ademwerk.